Ferment Veggies
in Neukölln
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Dauer
120 Minuten
Sprache
Englisch
Preis
42€
Bewertung
(8)
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Privater Workshop
Ferment Veggies in Neukölln

“When you are eating good, you are thinking good!” says Bacteria Barista Alexis Goertz, explaining the gut-brain connection in our human bodies.
As we are living in an anti-bacterial world and fermentation is becoming a lost art, this workshop is about bringing back the practice of cultivating natural probiotics from living foods.

In this workshop, participants will discover the science and unique flavours of fermented vegetables around the world. From classic sauerkrauts to pickled Asian vegetables to the spicy and tangy flavours of South American cuisine. While creating your own fermented superfood, Alexis will open up your mind to the world of microbiology with facts, stories and fermented snacks.

“When you are eating good, you are thinking good!” says Bacteria Barista Alexis Goertz, explaining the gut-brain connection in our human bodies. As we are living in an anti-bacte...

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Dein/e Gastgeber/in
Alexis
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Was du bekommst
  • All ingredients to create your fermented veggies

  • Several fermented snacks

Was du mit nach Hause nimmst
  • You will take home a jar of your individual superkraut.

Was du sonst noch wissen solltest
  • The workshop is held in both English and German. So if your English is a bit rusty, you can still sign up and Alexis will share her wisdom in impressively fluent German.

  • Bring a JAR for your creations! If you have any sad or starting to go bad veggies around the house, bring them along too and we will learn how to ferment them!


Dein/e Gastgeber/in

Schon mal deine eigene Brause gemacht? Oder Kimchi, Sauerkraut und Miso?
Jonas weiß, wie man Essen zu Gold verwandelt: Das Geheimnis heißt Fermentation: also die Bakterien einfach ihren Job machen lassen.
In der Zeiten von Desinfektionsmitteln, Antibiotika und Essen aus Dosen haben wir vergessen, dass es durchaus probiotische Kulturen gibt, die uns wertvolle Vitamine und gleichzeitig leckeres Essen liefern.

Schon mal deine eigene Brause gemacht? Oder Kimchi, Sauerkraut und Miso? Jonas weiß, wie man Essen zu Gold verwandelt: Das Geheimnis heißt Fermentation: also die Bakterien einfa...

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Bewertung
(8)

Informativ, interessant, lecker! Alexis hat erklärt und Mut gemacht, sich auszuprobieren. Es hat wirklich Spaß gemacht. Man konnte alles mögliche probieren und eigene Mischungen zusammenstellen.

Johanna

Excellent Workshop that allowed us to taste lots of delicious food, and dive into the making of it. I am super curious to learn more about fermentation now!

Der Workshop mit Alexis war supertoll. Sie bringt das alles total gut rüber und hat ein ziemlich großes Wissen und auf jede Frage eine Antwort!

Super Workshop mit toller Dozentin!! Bin quasi nur noch am fermentieren und veganen Käse machen.

Daniela

Happily bubbling! Really enjoyed the workshop and will continue with fermentation.

Finja

Nette Workshopleiterin, schöne Athmosphäre, sehr interessant gestaltet

zuviel Theorie

Spaß

Meredith


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Zeit
Gebucht
Ort
Neukölln
Sprache und Dauer
Englisch
120 Minuten
Anzahl
-
1
+
Total
42€
(inkl. MwSt)
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