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Essen & Getränke

Veggie Fermentation

Workshop
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Lage
Berlin, Neukölln
Nächster freier Termin
Mi, 05. Februar
Uhrzeit
18:00 - 20:30
Sprache
Englisch
Freie Plätze
4 Freie Plätze
Preis
66€
Bewertung
4.9 (31)
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Privater Workshop
Veggie Fermentation

As we are living in an anti-bacterial world, this workshop is about bringing back the practice of cultivating natural probiotics from living foods.

“When you are eating good, you are thinking good!”

In this workshop, participants will discover the science and unique flavours of fermented vegetables around the world. From classic sauerkrauts to pickled Asian vegetables to the spicy and tangy flavours of South American cuisine. While creating your own fermented superfood, Alexis will open up your mind to the world of microbiology with facts, stories and fermented snacks.

As we are living in an anti-bacterial world, this workshop is about bringing back the practice of cultivating natural probiotics from living foods. “When you are eating go...

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Was du bekommst
  • All ingredients to create your fermented veggies

  • Several fermented snacks

Was du mit nach Hause nimmst
  • You will take home a jar of your individual superkraut.

Was du sonst noch wissen solltest
  • The workshop is held in both English and German. So if your English is a bit rusty, you can still sign up and Alexis will share her wisdom in impressively fluent German.

  • Bring a JAR for your creations! If you have any sad or starting to go bad veggies around the house, bring them along too and we will learn how to ferment them!

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Alexis
Dein/e Gastgeber/in

Entertainment through hands-on education is the name of the game at Edible Alchemy, the fermentation skill-share co-founded by Alexis Goertz some years ago in her hometown Winnipeg, Canada. Her passion for microbes, however, ignited earlier when she was living in Mozambique, being exposed to a variety of fermented foods and drinks. A nomad and a globetrotter, the microbiological superstar with a degree in International Development since then keeps collecting and experimenting with new tastes, in

Entertainment through hands-on education is the name of the game at Edible Alchemy, the fermentation skill-share co-founded by Alexis Goertz some years ago in her hometown Winnipeg...

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Bewertung
4.9 (31)

Sehr gute Balance aus Wisensvermittlung und selber machen. Toller Vortrag am Anfang!

Der Workshop mit Alexis war supertoll. Sie bringt das alles total gut rüber und hat ein ziemlich großes Wissen und auf jede Frage eine Antwort!

Informativ, interessant, lecker! Alexis hat erklärt und Mut gemacht, sich auszuprobieren. Es hat wirklich Spaß gemacht. Man konnte alles mögliche probieren und eigene Mischungen zusammenstellen.

Johanna

Excellent Workshop that allowed us to taste lots of delicious food, and dive into the making of it. I am super curious to learn more about fermentation now!

Nette Workshopleiterin, schöne Athmosphäre, sehr interessant gestaltet

Super Workshop mit toller Dozentin!! Bin quasi nur noch am fermentieren und veganen Käse machen.

Daniela

zuviel Theorie

Happily bubbling! Really enjoyed the workshop and will continue with fermentation.

Finja

Spaß

Meredith

Ein tolles Erlebnis. Man merkt dass ihr euer Handwerk beherrscht und dass ihr Spass habt euer Wissen weiterzugeben. Die Lokation war super und ihr als Gastgeber sehr herzlich. Nur zu empfehlen.

Gabriela

Alexis und Jonas sind wirkliche Experten in ihrem Bereich! Sehr empfehlenswert.

Alexis ist eine begeisterte Erzählerin und motiviert mit Elan und Fachwissen - Neueinsteiger ebenso wie schon erfahrene Fermentierer. Ein tolles Erlebnis!!

Anja

Tolle Referentin, schöne Atmosphäre, tolle Location. Es war ein wunderschöner Abend.

Alfred

Yumi

It was great. I learned a lot. Highly recommend it.

Noam

That was super! i learned the basis of fermentation with cabbage and i enjoyed so much the explination and activities.

Andrea

Amazing workshop, Alexis is fun and has a great energy, tasting and cooking was a joy.

Maria

Loved it.

Sandra

Kalle

Maike

Alexandra

Christiana Vanessa

Ein toller Workshop, der mir eine neue kulinarische Welt geöffnet hat. Nicht nur durften wir verschiedene Leckereien probieren, sondern haben auch die wichtigsten Basics gelernt. Und man nimmt sein erstes Projekt direkt mit nach Hause.

Hanna

This was one of the best workshops I've ever attended. Alexis is an excellent teacher and a master at what she does. She has a contagious energy and will make you fall in love with fermented veggies.

Nicola

Really fun and insightful!

Lea

I really enjoyed the workshop. It was very well structured: we had a taste journey, got to learn techniques, tips and tricks. For the people who are interested in learning about fermentation process, it is a beautiful starting experience.

Caner

Esther

Wunderbarer, kurzweiliger und informativer Kurs, der Lust zum weiteren Ausprobieren macht! Florencia war eine super nette und gute Lehrerin, die einem das Thema mit viel Leidenschaft und Euphorie näher gebracht hat :)

Johannes

Nicola Nina

Florence was a great host that guided us very well and also encouraged everyone to experiment with their own veggies

Steffen

Lea

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